Kaukokallion 2,3 ha:n tila sijaitsee Asikkalan Urajärven kylässä 5 km etäisyydellä Urajärven kartanomuseosta. Tila perustettiin 2012 lohkomalla Marttila-nimisestä päätilasta. Tila käsittää laajan pihapiirin navetta-, aitta-, sauna- ym. rakennuksineen sekä kalliota ja hevostarhoja. Hevosten köytössä on lisäksi reilut 2 ha päätilan kylvönurmilaidunta.

Päätila Marttila on syntynyt sotien jälkeen. Sen on raivannut ja rakentanut itselleen kodiksi Karjalan Vuoksenrannan pitäjästä evakkoon lähtenyt perhe, jonka hallussa se on edelleen. Nykyinen pihasaunamme oli evakkoperheen ensimmäinen asumus ja nykyinen päärakennus valmistui 1951. Navetan toisessa päässä sijaitsevan heinähallin alakertaan olemme rakentaneet neljän hevosen tallin ja itse navetan oheistiloineen olemme kunnostaneet kesägalleriaksi. Vieraita majoitamme päärakennuksen yläkerran kahteen tilavaan makuuhuoneeseen sekä kesällä myös aittoihin ja saunakammariin.

ASUKKAAT

TIINA

Tiina on tilan toimelias ja idearikas emäntä, entinen ruotsin lehtori, joka vastaa pääasiassa tilan toiminnasta ja ilmeestä ulospäin sekä kantaa päävastuun tilan hevosista. Hän on myös aktiivinen Urajärven kartanon ystävien jäsen, kummituskierrosten opas ja yhdistyksen tiedottaja.

JUSSI

Jussi on entinen kuvataiteen opettaja Perä-Pohjolasta ja nykyään tilan "tallirenki", jonka vastuulla on tilan infrastruktuurin ylläpito kaikin tavoin. Hän on myös aktiivinen kuvataiteilija sekä Asikkalan taiteilijaseuran jäsen.

PIKI, POCO ja ALMA

Piki, Poco ja myöhemmin hankittu Alma ovat tilan lemmikkejä. Piki huolehtii, etteivät hiiret eivät pääse hyppimään pöydälle ja Poco vartioi pihapiiriä ja ilmatilaa terhakkaasti haukkuen aina helmikuuhun 2021, jolloin se kypsään ikään ehtineenä jouduttiin lähettämään "koirien taivaaseen". Tilalle hankittiin samana syksynä pieni, mutta terhakka "räkyttäjä" mittelspitz Alma, joka peri Poco-vainaan entisen viran.

Konsta ja kanat

KUKKO ja KANAT

2018 hankimme lisäksi muutaman kanan, joita kukko paimentaa ehdottomalla auktoriteetillaan. Ne sijoitimme entiseen sikalaan ja sen edustalle rakennettuun häkkiin. Näin munatuotanto on turvattu.